Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Zlatý příběh legendárního závodu

Zlatý příběh legendárního závodu

Nová kniha o plochodrážní klasice

Málokterý sportovní podnik ve světě se může pochlubit takovou tradicí jako plochodrážní závod o Zlatou přilbu. Vždyť jeho první ročník se konal na pardubickém dostihovém závodišti v roce 1929 a v loňském roce se jel, už na stadionu ve Svítkově, po sedmdesáté.

Při této příležitosti napsali známý motoristický novinář Petr Dufek se spolupracovníkem Romanem Apeltauerem knihu sedmdesátkrát Zlatá přilba. Zabývají se v ní zevrubně nejen její historií, ale všímají si i spousty zajímavých faktů a detailů, které jsou s ní neodmyslitelně spjaty. Zvláštní medailonky jsou věnovány všem českým vítězům. Statistická příloha přináší mimo jiné přehled všech účastníků Zlaté přilby od roku 1964.

Z rozsáhlých archivních fondů i fanouškovských sbírek se podařilo získat množství dosud zcela neznámých fotografií. Věrně zrcadlí nejen dění na dráze, ale i specifickou atmosféru, která tuto událost vždy provázela.

Publikace sedmdesátkrát Zlatá přilba je k dostání ve vybrané síti knihkupectví Luxor za cenu 450 Kč. Jeden z čtenářů webu AUTONOVINY.cz ji však získá zdarma. Pokud ovšem bude vybrán z autorů správné odpovědi na následující soutěžní otázku.

 

Který závodník získal nejvíce Zlatých přileb?

a) Leigh Adams

b) Ole Olsen

c) Jiří Štancl

Odpovědi zasílejte do 28. února 2019 na mail: soutez@autonoviny.cz.

Komentáře ke článku