Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Zákazníky při koupi nejvíce zajímá karoserie

Zákazníky při koupi nejvíce zajímá karoserie

Preferují SUV a dají na radu jiných

Oddělení výzkumu trhu automobilky Seat zveřejnilo studii, týkající se nákupního chování v případě osobních automobilů. Podle ní je typickým zákazníkem třiapadesátiletý muž, který je příznivcem SUV a transakci zvažuje zhruba dva měsíce.

Pokud se už k tomuto kroku rozhodne, bývá to nejčastěji z důvodu stáří předchozího vozidla (55 %), dále pak vyšších požadavků na auto (20 %), rodinných okolností (15 %) a ostatních osobních faktorů (10 %).

Důvodem k nákupu nového auta může být i přírůstek do rodiny

Prvotní úvahy při výběru jsou obvykle orientovány na typ karoserie (45 %) a druh motoru (24 %). Teprve pak následují výše rozpočtu (17 %) a vazba na určitou značku (14 %).

Devět z deseti kupujících přiznává, že konečnou volbu ovlivňují doporučení jejich nejbližších. Obvykle žádají o radu v průměru osm přátel nebo členů rodiny. Padesát pět procent respondentů oceňuje zdvořilé chování prodejce, výhodnější cenu a individuální možnosti financování. Polovina všech klientů nekupuje svůj automobil u místně nejbližšího dealera.

Komentáře ke článku