Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Třetina řidičů vozí psa na volno

Třetina řidičů vozí psa na volno

Ohrožuje tím sebe i jeho

Nový průzkum, realizovaný na sklonku minulého na objednávku Fordu, ukázal, že 32 procent řidičů, kteří mají psa, ho v autě nechává na volno. Anketa byla provedena na vzorku pěti tisíc respondentů, vlastnících toho domácího miláčka, z Velké Británie, Francie, Itálie, Německa a Španělska.

Hlavním důvodem, který majitele vedl k tomu, že čtvernožce řádně nezabezpečili, je jeho odpor. Dalšími argumenty jsou údajná nepotřebnost při kratších cestách a rovněž nedostatek místa.

Šestadvacet procent z těch dotázaných, kteří nemají zvíře během jízdy v přepravním zařízení, ovšem připustilo, že někdy vystrkuje hlavu z okna. Některým se už stalo, že skrz něj vyskočilo ven, což v několika případech vedlo k jeho zranění nebo k smrti. Jiným zase štěkavec zapnul blinkry, překážel ve výhledu či dokonce pokousal spolucestující.

Při nárazu v rychlosti 40 km/h pak poletí vpřed takovou silou, že se jeho hmotnost zvětší až čtyřicetkrát. Převoz nezajištěného živočicha může být pro pojišťovnu důvodem ke krácení či odmítnutí plnění v případě nehody.

Komentáře ke článku