Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Největší kempovací vůz z kostek Lego

Největší kempovací vůz z kostek Lego

Vzorem byl slavný VW Transporter druhé generace

Návštěvníci veletrhu cestovního ruchu f.re.e, který zítra začíná v Mnichově, se mohou těšit na mimořádný exponát. Půjde o největší kempovací automobil na světě, postavený z kostek Lego.

Rene Hoffmeister a Pascal Lenhard si vzali za vzor Volkswagen Transporter T2a, který se v této úpravě vyráběl v letech 1967 až 1971. Dvojice si nejprve pomocí 3D simulace připravila konstrukční plán. Na jeho základě pak mohla vypočítat například přesný počet potřebných kostek. Ukázalo se, že jich spotřebují 400 000.

Tvůrci museli spěchat, protože na práci měli vyhrazeno jen šest týdnů do začátku veletrhu. Krize nastala, když zjistili, že dodavatel nemá na skladě dostatečné množství průhledných dílků pro okna. „V podstatě by nám přišel vhod devítidenní týden,“ vzpomíná Hoffmeister. „Vzhledem k tomu, že nic takového neexistuje, byly jedinou volbou noční směny.

Nakonec se vše podařilo dovést ke zdárnému konci. Vznikl model o délce pět metrů, široký 1,9 metru a vysoký bezmála dva metry. Váží 700 kilogramů a obsahuje i takové vychytávky, jakými jsou funkční vyklápěcí střecha Westfalia, posuvné dveře a vybavený interiér.

 

 

Komentáře ke článku