Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový Renault Clio

Nový Renault Clio

Světová premiéra další generace na autosalonu v Ženevě

Renault na autosalonu v Ženevě představí pátou generaci svého bestselleru Clio. Od představení první generace v roce 1990 se prodalo už 15 milionů kusů a od roku 2013 jde o nejúspěšnějšího představitele segmentu malých vozů v Evropě.

Renault Clio Gen V.

Nové Clio bylo pojaté v duchu dvojího principu Evoluce & Revoluce. Snaží se nabourávat zažitá schémata: design exteriéru směřuje k větší zralosti, zatímco interiér je zcela přepracovaný. Clio získává na dynamice a modernosti díky ostřejším liniím a výraznější masce.

Novinka je kratší o 14 mm a nižší o 30 mm, ale přitom je interiér prostornější. Zavazadlový prostor se základním objemem 391 l je největší ve své kategorii.

Renault Clio Gen V.

Revoluce v interiéru je evidentní. Kabina je pojata zcela nově, vnímanou kvalitou i dostupnými technologiemi se inspiruje ve vyšších segmentech. Nový  Smart Cockpit je natočený k řidiči a integruje více technologií. Je vybaven největšími displeji ve své kategorii a využívá moderní ergonomii. Klíčovým prvkem Smart Cockpitu je multimediální displej 9,3“ jako svislý vertikální tablet. Systém Easy Link nabízí souhrn multimediálních, navigačních a informačních služeb i jednoduché nastavování režimů Multi-Sense. Digitální TFT displej v sedmipalcové i desetipalcové  verzi nahrazuje klasické přístroje a umožňuje personalizaci zobrazení.

Clio bude prvním modelem skupiny, který nabídne mildhybridní pohon E-Tech vyvinutý Renaultem. Díky nabídce asistenčních systémů se stane průkopníkem v dostupnosti městských vozidel vybavených semiautonomním řízením.

Premiéra se odehraje v úterý 5. března.

Renault Clio Gen V.

Komentáře ke článku