Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford Mustang rozložený na prvočástice

Ford Mustang rozložený na prvočástice

Ikonický vůz coby stavebnice Lego

Jeden z nejkultovnějších automobilů v historii se dočká svého ztvárnění také v podobě stavebnice Lego. Prvního března se na pultech prodejen objeví Ford Mustang, rozložený na 1470 dílků.

Vzorem pro produkt z řady Lego Creator Expert byl konkrétně Mustang Fastback z roku 1967. Model po složení měří 10 centimetrů na výšku, 34 centimetrů na délku a 14 centimetrů na šířku.

Má funkční řízení, tmavě modrou karoserii s bílými pruhy, kapotu s otvorem, vytištěné logo Mustang na masce, emblémy GT a pětipaprsková kola. Navíc je tu ještě volitelné příslušenství: kompresor, přední a zadní spoiler, koncovky výfuku a nádrž na oxid dusičitý („nitro“).

 

 Pod kapotou se skrývá detailně provedený motor V8 včetně baterie, hadic a vzduchového filtru. Zadní nápravu lze přizvednout a udělit tím vozidlu charakteristický vzhled upravených amerických „muscle cars“.

 

Po otevření dveří a odstranění střešního panelu se naskytne pohled do interiéru s klasickými sedadly, rádiem, volantem a středovou konzolou s řadicí pákou.

Komentáře ke článku