Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat Minimó ukazuje koncept městské mobility

Seat Minimó ukazuje koncept městské mobility

Elektromobil navržený pro služby sdílené dopravy

Seat na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně odhalil koncepční vozidlo Minimó, které ukazuje možnou budoucnost městské mobility. Vychází ze stejného konceptu jako Renault Twizzy s tím, že kombinuje bezpečnost a komfort automobilů s menšími rozměry motocyklů. Tím se minimalizuje plocha, kterou vozidla ve městech zabírají.

Seat Minimo

Minimó má délku 2,5 m a šířku 1,24 m, což usnadňuje jízdu v městských oblastech, ale jeho interiér je uzavřený. Na sedadlech s uspořádáním 1+1 mají řidič i spolujezdec k dispozici stejný prostor. V zadní části interiéru ale není tradiční pevné sedadlo. Pokud cestuje řidič sám, může do prostoru vzadu umístit zavazadla, nebo Minimó využit i pro jiné účely, než je přeprava osob.

Seat Minimo

Minimó má na jedno nabití sady akumulátorů dojezd více než 100 kilometrů. Díky důmyslné konstrukci uživatelé nemusejí hodiny čekat, až se vybité akumulátory nabijí. Akumulátory, uložené pod podlahou ve snadno přístupném rámu, lze totiž během několika sekund vyměnit za nabitou sadu a vozidlo může pokračovat v jízdě.

Seat Minimo
Seat Minimo
Seat Minimo
Seat Minimo

Komentáře ke článku