Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Virtuální mercedesy ve třech podobách

Virtuální mercedesy ve třech podobách

Mistrovství v esportu podporuje i Dominik Hašek

V pražském Re-Play studiu se dnes uskutečnila tisková konference, věnovaná novému ročníku šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2019. Organizátoři na ní uvítali i legendárního hokejového brankáře Dominika Haška, který sponzoruje dva zúčastněné týmy. Titulárním partnerem je již podruhé značka Mercedes-Benz.

Soupeření ve stále oblíbenějším esportu se tentokrát účastní 22 závodníků, z nichž polovina vytvoří skupinu VGP1 pro již ostřílené borce a zbytek bude zařazen do VGP2, určené těm méně zkušeným. Stáj bude tvořit vždy jeden zástupce VGP1 a jeden z VGP2. Ve startovním poli nechybějí ani dosud jediní dva Češi, kteří se výrazně prosadili na mezinárodní scéně: Michal Šmídl a Martin Štefanko.

Virtuální automobilovou technikou budou samozřejmě vozidla s trojcípou hvězdou – loňský monopost Mercedes F1, aktuální podoba speciálu AMG pro GT3 a také ikonický Mercedes-Benz 190E Evo II, který se proslavil v devadesátých letech v seriálu DTM.

Kalendář sestává z třinácti podniků. Najdeme mezi nimi klasiku, jakou jsou okruhy v Monze, Spa-Francorchampsu, Makau či na Nürburgringu, ale kupříkladu i prakticky neznámou japonskou Okajamu.

Většinou se pojede online formou, kdy soutěžící budou sedět doma u svých počítačů. Čtyřikrát se klání odehraje v Re-Play studiu a závěrečný závod bude hostit herní veletrh For Games.

Na vítěze v kategorii VGP1 čeká roční zápůjčka nového vozu Mercedes-Benz Třídy CLA, včetně zajištěného pojištění, dálniční známky i servisu. 

Komentáře ke článku