Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ze Supry možná bude závodní vůz

Ze Supry možná bude závodní vůz

Toyota veze do Ženevy speciál pro kategorii GT4

Toyota chystá na nadcházející ženevský autosalon v premiéře model GR Supra GT4 Concept. Studie má ukázat cestu, po které by se ze sportovní Supry mohl stát závodní speciál pro kategorii GT4.

GT4 Concept, pocházející z dílny sportovního oddělení automobilky Toyota Gazoo Racing, je oproti svému vzoru o něco delší a nižší. Má také odlišně řešený přední difuzor a zadní křídlo pro lepší proudění vzduchu kolem podvozku, snížení aerodynamického odporu a dosažení optimálního přítlaku. Oba uvedené prvky jsou vyrobeny z kompozitu vyztuženého přírodními vlákny. Původní litá kola byla nahrazena osmnáctipalcovými ráfky OZ.

Úprav se dočkaly také pružiny, tlumiče a stabilizátory. O účinné brzdění se starají osvědčené produkty Brembo.

Pohonnou jednotkou zůstává řadový zážehový třílitrový šestiválec s jedním turbodmychadlem typu Twin Scroll, spolupracující s automatickou převodovkou. K vylepšení výkonu přispěla elektronická řídicí jednotka v závodní specifikaci. 

V kabině je pochopitelně zabudována vysokopevnostní bezpečnostní klec. Nechybějí ani hasicí přístroj v souladu se standardy FIA a skořepinové sedadlo OMP.

 

Komentáře ke článku