Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Taxíky v Paříži budou napřesrok jezdit na vodík

Taxíky v Paříži budou napřesrok jezdit na vodík

Buduje se potřebná infrastruktura

V Paříži bude do konce roku 2020 jezdit na 600 vodíkových vozů taxi s označením Hype. Společnosti Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien a Toyota se za tímto účelem spojily v rámci joint-venture s názvem HysetCo.

Společný podnik pokrývá dva druhy činností: distribuci vodíku a vývoj aplikací souvisejících s mobilitou. Každý ze zapojených subjektů přispěje do tohoto ekosystému svými specifickými zkušenostmi.

Flotila taxíků Hype se bude moci opřít o širší síť dobíjecích stanic, a to i díky nedávnému otevření nového čerpacího zařízení v Roissy poblíž letiště Charlese de Gaulla. Navrhla ho a postavila firma Air Liquide ve formě PPP projektu (partnerství veřejného a soukromého sektoru).

Toyota v rámci svého programu Environmental Challenge 2050 usiluje o dokonalou komplementaritu řešení prostřednictvím hybridních vozidel, plug-in hybridů, elektromobilů a aut poháněných vodíkovými palivovými články. Dodávka dalších 500 vodíkových vozů Mirai je dokladem našeho úsilí zaměřit aktivity společně s provozovatelem do jednoho místa s cílem vytvořit vodíkový ekosystém a zlepšit viditelnost této technologie,“ uvedl Didier Gambart, prezident a generální ředitel Toyota France.

 

Komentáře ke článku