Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Autoklub ČR má vlastní motokárovou akademii

Autoklub ČR má vlastní motokárovou akademii

K jejímu vzniku napomohl grant FIA

Autoklub České republiky otevřel vlastní motokárovou akademii. Autoklub Karting Academy je provozována ve spolupráci s Praga arénou v Praze – Horních Počernicích. Soustřeďuje se na mladé adepty tohoto sportu ve věku od pěti do patnácti let.

Prostřednictvím grantu FIA bylo zakoupeno 16 dětských motokár. Zájemci se na nich mohou zúčastnit pravidelných tréninků pod vedením zkušených lektorů.

Motokáry byly pořízeny s pomocí prostředků z grantu FIA

Každoročně vypisujeme minimálně třicet pět oficiálních termínů celodenního školení a výchovy začínajících závodníků prvního stupně. A z každého ročníku vzejde několik úspěšných absolventů, kteří pokračují dále a postupují do vyšších tříd. Program je složen z teoretické a praktické části. Pro nejšikovnější účastníky je připravena individuální výuka,“ uvedl šéftrenér akademie Petr Ulbert.

Náš grant pomohl už několika zajímavým projektům. Jsou pro nás velmi důležité, což platí i o Autoklub Karting Academy,“ prohlásila vedoucí grantového programu FIA Kate Robsonová.

Komentáře ke článku