Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat el-Born se představuje

Seat el-Born se představuje

Koncept elektromobilu blízký sériové produkci.

Ačkoliv Seat el-Born je teprve koncept, na první pohled je jasné, že jde o více méně budoucí sériové auto, které má mnohem blíže k realitě než všechny dosavadní studie z rodiny I.D. od Volkswagenu vytvořené na platformě MEB.

Seat el-Born

Koncept Seat el-Born  je postaven na platformě MEB jako řada elektromobilů Volkswagen I.D., u nichž sériovou podobu prvního z nich (I.D. Neo) poznáme už letos rok. Používá tedy stejný základ jako elektromobil Škoda, jehož předobrazem je studie Visio iV a který se v sériové podobě Přredstaví rovněž v roce 2020.

Trakčné elektromotor o výkonu 150 kW (204 k) je v platformě MEB umístěn vzadu. Umožňuje vozu zrychlit z 0 na 100 km/h za 7,5 s. Akumulátory s kapacitou 62 kWh mu umožní dojezd 420 km na jedno nabití podle metodiky WLTP Dobíjet jej lze příkonem až 100 kW. Nabíjení na 80 % kapacity ze 100 kW stojanu zvládne za 47 minut.

Seat el-Born

Seat el-Born vypadá atraktivně. Velmi reálně vypadá i interiér s úsporně řešeným přístrojovým panelem. Ze středu přístrojové desky vystupuje do prostoru velký dotykový displej. Středovou konzoli mezi předními sedadly vyplňují odkládací prostory.

Sériová výroba modelu el-Born by měla začít v roce 2020.

Seat el-Born

Komentáře ke článku