Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Cais naskočí do evropského rallyového šampionátu

Cais naskočí do evropského rallyového šampionátu

Bývalý špičkový biker jde v otcových stopách

Ze dvou kol přesedlal na čtyři. Úspěšný reprezentant ve sjezdu na horských kolech Erik Cais se rozhodl změnit sportovní odvětví a loni se představil v rallye.

Se spolujezdcem Ondřejem Krajčou a vozem Peugeot 208 R2 absolvoval jedenáct startů u nás i v cizině. Nevedl si vůbec špatně, na německé Lausitz Rallye a rakouské Mühlstein Rally vyhrál třídu. Totéž se mu málem povedlo i na Barumce, jenže na předposlední vložce ho postihl defekt.

Nyní se, už pod hlavičkou Czech National Teamu, pokusí teprve devatenáctiletý závodník prosadit v evropském šampionátu kategorie ERC3 Junior. „Je to pro mě obrovská výzva a splnění velkého snu,“ uvedl pro oficiální bulletin ME. „Vždycky jsem se chtěl představit na mezinárodní scéně a dosahovat na ní skvělé výsledky.“ Soutěžácké geny patrně podědil po otci Miroslavovi, který si v roce 2004 vyjel celkové deváté místo v domácím šampionátu.

Erik Cais na loňské Barumce ve Zlíně

Na sedačku navigátora usedne zkušená Jindřiška Žáková a ke změně dochází, i pokud jde o používanou techniku. Peugeota nahradí Ford Fiesta R2T, připravovaný Orsák Rally Teamem.

Cais se věnoval horským kolům od svých sedmi let, v šestnácti si odbyl premiéru ve Světovém poháru. Předloni ale utrpěl při tréninku vážný úraz a následně se vydal v tátových šlépějích.

Komentáře ke článku