Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Bugatti La Voiture Noire za 11 milionů eur

Bugatti La Voiture Noire za 11 milionů eur

Hyperauto je nejdražším novým vozem světa

Značka Bugatti si letos připomíná 110 let existence. Pro autosalon v Ženevě na oslavu tohoto výročí připravila dva velmi speciální automobily. Vedle Chironu Sport 110 ans Bugatti, ozdobeného francouzskou trikolorou, odhalil šéf automobilky Stephan Winkelmann černý automobil La Voiture Noire, vytvořený na základě modelu Divo a stylizovaný jako pocta legendárnímu Bugatti 57 SC Atlantic. Tedy mistrovskému dílu Jeana Bugattiho vyrobenému v roce 1937 pouze ve čtyřech exemplářích.

Bugatti Voiture Noire

Vystavený černý automobil má údajně prodejní cenu 11 milionů eur, což z něj činí nejdražší nové auto na světě. Identita majitele vozu nebyla zveřejněna, nicméně se všeobecně předpokládá, že byl vyroben pro soukromou sbírku bývalého šéfa koncernu Volkswagen Ferdinanda Piëcha, který se zasloužil o obnovení značky Bugatti. Jediný vyrobený kus zdobí logo 110 let Bugatti (modelu Divo bylo vyrobeno celkem 40 kusů). Jeho přeplňovaný šestnáctiválcový motor o objemu osmi litrů a se šesti obrovskými výfuky na zádi má údajně výkon 1100 kW (1500 k).

Bugatti Voiture Noire

Komentáře ke článku