Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ženevský autosalon obrazem

Ženevský autosalon obrazem

Co všechno na něm také stálo za pozornost

Automobilka Kia na svém stánku představila kromě nového elektrického modelu e-Soul také studii nesoucí název Imagine by Kia. Jedná se o koncept plně elektrického automobilu, který má vzbudit emoce a představivost. 

Všichni známe modely Compass a Renegade automobilky Jeep. V Ženevě byli oba představeny v hybridní verzi, kdy klasický agregát doplňuje elektromotor, umožňující po omezenou dobu jízdu pouze na elektrickou energii. 

Porsche 911 se drží tvarů, které známe již více než 30 let. V Ženevě automobilka představila model 911 Carrera 4S ve verzi Cabriolet v působivé modré barvě.

 

Na stánku automobilky Seat a její odnože nesoucí název Cupra jsme měli šanci shlédnout kromě malého městského elektrovozítka Minimo a dalšího elektrického vozu el-Born i menší SUV Cupra Formentor. Pod kapotou bude plug-in hybridní pohon s výkonem 180 km. Na jedno nabití má ujet až 50 kilometrů. 

 

Málo známý výrobce Arcfox na svém stánku prezentoval mimo jiné i sportovní vůz Arcfox-GT s elektromotorem. Zrychlení z 0-100km/h činí neuvěřitelných 2,59 sekundy a udávaný dojezd je 400 kilometrů. 

Automobilka Audi představila na autosalonu v Ženevě koncepty Q4 E-Tron, ale také sportovní studii elektrického modelu GT. Ten by měl na trh přijít na konci roku 2020.

Subaru předvedlo na svém stánku koncept s názvem Viziv, tedy Vision for innovation. Jedná se o SUV s prozatím neznámou technikou.  

Úpravce TechArt ukázal ve světové premiéře vylepšené Porsche 911 Turbo S, nazvané GT Street RS. 770 koní, z 0-100 km/h za 2,5 sekundy a 920 Nm - to jsou jenom některé z údajů, které tento skvost charakterizují.  

Pininfarina je znám především jako designerské studio, nyní ale přichází s elektrickým supersportem nesoucím název Battista. Vůz má disponovat výkonem 1900 koní s neuvěřitelným zrychlením a nulovými emisemi. Udávaný dojezd na jedno nabití činí přibližně 450 kilometrů.  

Model DaVinci od Italdesignu je koncept s nádherným designovým provedením. Disponuje dveřmi otevíranými vzhůru a pod kapotu je možné umístit jak benzinový agregát, tak elektrickou pohonnou jednotku. Případně lze vůz upravit na hybridní pohon. 

V letošní Ženevě se roztrhl pytel s elektrickými koncepty. Jedním z nich je i Piëch Mark Zero. Je vybaven hned trojicí elektromotorů a dojezd dle metodiky WLTP dosahuje až 500 kilometrů. 

Premiéru má za sebou i nový Renault Clio. Ačkoliv exteriér se inovoval jen minimálně, v interiéru naopak došlo k mnohem výraznějším změnám.

V expozici Volskwagenu jsme měli možnost shlédnout mezi dalšími modely i exemplář s názvem ID.Buggy. Jedná se o koncept malé buginy s elektromotorem pod kapotou. Vůz je ideální pro jízdu na rozlehlých plážích se sluncem nad hlavou. 

Foto Jiří a Petr Hájkové

 

Komentáře ke článku