Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Leon Cupra R ST aneb neříkej mi Seat

Leon Cupra R ST aneb neříkej mi Seat

Speciální edice pro ty, kteří chtějí extra výkon a exkluzivní vzhled

Nová značka Cupra přepracovala Seat Leon a vytvořila jeho exkluzivní, vysoce výkonnou variantu pod vlastním, poněkud neobvyklým jménem Leon Cupra R ST.

Leon Cupra R ST

Leon Cupra R ST přichází s přeplňovaným zážehovým čtyřválcem s přímým vstřikováním paliva 2.0 TSI. Má výkon 220 kW (300 k) a točivý moment 400 N.m. Je kombinován se sedmistupňovou převodovkou DSG a dynamickým pohonem všech kol 4Drive. Leon Cupra R ST díky tomu dosáhne zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy a jede maximálně 250 km/h.

Dynamický podvozek dostal specifické naladění. Kvůli zvýšení rychlosti v zatáčkách a lepší ovladatelnosti byla na přední nápravě přidána ramena, která upravují odklon předních kol na 2°. Odklon zadních kol je rovněž 2°.

Leon Cupra R ST

Pro zvýšení aerodynamického přítlaku se na karoserii objevují díly z uhlíkových kompozitů: přední splitter, nový zadní spoiler, vnější zpětná zrcátka, prahy a zadní difuzor.

Dodávky Leonu Cupra R ST zákazníkům budou zahájeny v březnu. Cena v České republice začíná na 1 203 500 Kč.

Leon Cupra R ST

Komentáře ke článku