Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový Volkswagen Golf bude k Vánocům

Nový Volkswagen Golf bude k Vánocům

Osmá generace evropského bestselleru se blíží

Volkswagen bezprostředně před Vánocemi představí osmou generace svého nejprodávanějšího modelu Golf. Prodej bude zahájen hned po Novém roce.

Volkswagen v současné době soustřeďuje své úsilí na uvedení řady elektromobilů pod novou subznačkou ID. První z těchto vozů se představí na podzimním autosalonu IAA ve Frankfurtu a objednávky na něj se začnou přijímat už od 8. května.

Orientace na elektromobilitu ale neznamená, že by Volkswagen přestal myslet na automobily se spalovacími motory. Vedle pokračujícího rozšiřování nabídky SUV (protože právě to jsou auta, která dnes kupující vyžadují) se usilovně připravuje nová generace klíčového modelu Golf. Golf bude i nadále představovat nejdůležitější modelovou řadu značky. Vloni ho bylo prodáno 805 000 kusů, tedy bezmála pětina z celkového objemu značky, takže byl sedmým nejprodávanějším vozem na světě.

Osmá generace bude opět vycházet z modulární platformy MQB. V souladu s novým trendem lze očekávat poněkud omezenější nabídku pohonných jednotek v porovnání s dobou před zavedením WLTP. Novinkou ale bude použití mild-hybridního pohonu se sítí 48 V.

Hlavní inovací, kterou Volkswagen pro Mk. VIII slibuje, bude plná konektivita s využitím ekosystému We. K dispozici bude (konečně) také Head up displej a další dnes už běžné prvky.

Podle dostupných informací bude nový Golf delší a širší, takže prostornější, ale současně bude mít i sníženou hmotnost. Samozřejmě nebude chybět ani karoserie kombi.

Volkswagen Golf VIII

 

Komentáře ke článku