Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat zaznamenal rekordní ekonomické výsledky

Seat zaznamenal rekordní ekonomické výsledky

Loni prodal přes půl milionu automobilů

Provozní zisk automobilky Seat vzrostl v loňském roce o 33,4 % na rekordních 254 milionů eur. Příjmy z prodeje dosáhly hodnoty 10, 202 miliardy eur. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil mateřský koncern Volkswagen.

Španělský výrobce umístil na globálním trhu celkem 517 600 vozidel, což v meziročním srovnání představuje vzestup o 10,5 %. Vyrobeno jich bylo přesně o 10 300 kusů více, a to i v českých závodech v Mladé Boleslavi a Kvasinách.

Seat může být s rokem 2018 spokojený

Naše finanční situace nikdy nebyla lepší díky odbytovým výsledkům, které jsou projevem důvěry zákazníků. Uvedením Tarraca jsme završili první fázi obnovy našeho portfolia a brzy zahájíme druhou s ambicí stát se významným hráčem v oblastech elektrifikace, konektivity a sdílené mobility. Zároveň také čelíme výzvám a nejistotám, které vyplývají ze snižování emisních limitů a z makroekonomické situace,“ uvedl při této příležitosti předseda představenstva Seatu Luca de Meo.

Z jednotlivých modelů zaznamenala masivní boom poptávky především Arona, která se v pomyslném žebříčku zařadila na třetí místo za Ibizu a Leon.

Komentáře ke článku