Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokopa čeká pouštní výzva

Prokopa čeká pouštní výzva

V Abú Zabí se chystá generálka na příští Dakar

Soutěžní program Martina Prokopa pokračuje účastí na Abu Dhabi Desert Challenge. Na tomto pětietapovém klání, jež začíná v neděli 31. března, bude obhajovat loňské prvenství.

Už během příprav se ale musel vyrovnat s nepříjemnou skutečností. „Můj stabilní spolujezdec Jenda Tománek bohužel stále není zdravotně zcela fit, takže bude přítomen pouze v roli týmového manažera. Na sedačce spolujezdce ho nahradí můj dlouholetý kamarád Viktor Chytka, který má zkušenosti jak na postu pilota, tak navigátora.

 

Konkurence se zde v Abú Zabí sešla opravdu silná a chybí jen pár velkých jmen. Všichni tady startují také kvůli tomu, že se do těchto končin bude Dakar v roce 2020 nejspíše stěhovat. Stejný charakter dunových polí pokračuje několik stovek kilometrů dál do Saúdské Arábie a tam se právě velice pravděpodobně bude maraton napřesrok odehrávat. Všichni to berou jako ten nejlepší trénink a test.

Je to dlouhá a náročná soutěž -vlastně polovina Dakaru – a i ty pocity před začátkem jsou podobné. Nastupujeme s cílem překonat všechny nástrahy co nejlépe a jaký výsledek bude na konci, takový bude. V písku se pořadí mění i v poslední etapě a my prostě chceme jet v klidu a stabilně, aby to dopadlo co nejlépe,“ uvedl Prokop.

Jak Češi v letošní Abu Dhabi Desert Challenge obstáli, se dozvíme ve čtvrtek 4. dubna.

Komentáře ke článku