Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kabáň bude navrhovat rollsy

Kabáň bude navrhovat rollsy

Stává se šéfdesignérem luxusní značky

Novým šéfem designu automobilky Rolls-Royce se stává šestačtyřicetiletý Slovák Jozef Kabáň. Do služeb jedné z nejluxusnějších značek na světě přichází po dvouletém působení ve stejné funkci u BMW. Pracovat bude ve vývojových studiích v Goodwoodu a Mnichově.

Kabáň získal odborné vzdělání v Bratislavě a Londýně. Studium zakončil magisterským titulem Master of Art in Car Design na královské univerzitě Royal College of Art.

Velká část jeho profesionální dráhy je spjata s koncernem VW. V roce 1998 dostal na starost projekt Bugatti Veyron, u něhož navrhl exteriér. Později působil ve vedoucích funkcích u Audi a mladoboleslavské Škodovky.

Jozef Kabáň je mimořádně talentovaným designérem s bohatými zkušenostmi a širokou škálou dovedností. Je důkazem úspěchu našeho podnikání, že dokážeme přitáhnout největší světový talent v této oblasti,“ uvedl při této příležitosti generální ředitel Rolls-Royce Motor Cars Torsten Müller-Ötvös.

Komentáře ke článku