Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Speciální edice ke třicátinám Lexusu

Speciální edice ke třicátinám Lexusu

RC F Track Edition vyjde na tři a půl milionu

Lexus představil v České republice model RC F ve speciální Track Edition. Vznikl v blíže zatím nespecifikovaném limitovaném počtu při příležitosti třicátých narozenin značky a deseti let od uvedení sportovní řady F.

Konstruktéři se především zaměřili na snižování hmotnosti. Oproti předchozímu provedení se podařilo ušetřit celkem 70 až 80 kilogramů. Použity byly karbon-keramické brzdové kotouče Brembo, umístěné na devatenáctipalcových kovaných kolech BBS z lehkých slitin, majících původ v závodním speciálu kategorie GT3. 

Kabina je standardně čalouněna červenou kůží a materiálem Alcantara, rudé jsou rovněž karbonové obklady na dveřích a přístrojové desce. K dispozici budou pouze dva barevné odstíny karoserie: bílá Ultra a matně šedá Nebula.

Coby pohonná jednotka slouží osvědčený pětilitr V8, ovšem s upraveným zvukovým projevem. 

Výroba Lexusu RC F Track Edition byla zahájena v březnu 2019. Jeho cena na tuzemském trhu je stanovena na 3,5 milionu korun. Vůz je možné již nyní objednávat u prodejců Lexusu.

 

Komentáře ke článku