Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Auto se chce v Číně prosadit i v jedné stopě

Škoda Auto se chce v Číně prosadit i v jedné stopě

V Šanghaji ukáže koncept Klement

Hlavními taháky značky Škoda na nadcházejícím autosalonu v Šanghaji (od 16. do 25. dubna) budou motocyklový koncept Klement a studie elektromobilu Vision iV.

Ten je pro čínský trh opticky a technicky upraven. Elektromotor u zadní nápravy poskytne výkon 150 kW (204 koní) a maximální rychlost 160 km/h. Lithium-iontová baterie v podlaze mezi nápravami disponuje kapacitou 83 kWh. Auto na jedno nabití zvládne ujet až 500 kilometrů. 

Na šanghajském autosalonu se představí také studie elektromobilu Vision iV

Klement, primárně určený do městského provozu a osazený motorem o výkonu 4 kW, integrovaným v náboji zadního kola, dokáže uhánět tempem až 45 km/h. Ovládání akcelerace a brzd (vpředu s ABS) je umístěno v naklápěcích stupačkách. Součástí výbavy je také zabudované LED osvětlení.

V expozici se představí rovněž čínské verze SUV modelů Kodiaq (na přání v sedmimístné verzi), Kodiaq GT, Karoq (o 50 mm delší než provedení pro Evropu) a Kamiq.

Komentáře ke článku