Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volkswagen T-Cross do prodeje

Volkswagen T-Cross do prodeje

Nejmenší SUV značky chce oslovit aktivní zákazníky, a to nejen ty mladší

T-Cross je nejnovější přírůstek do rodiny SUV značky Volkswagen, završující její nabídku v nejrychleji rostoucím tržním segmentu.

Volkswagen T-Cross

T-Cross je o 12 centimetrů kratší než T-Roc. Díky osobitému designu, variabilnímu interiéru a bohatým možnostem prvků výbavy je atraktivní nabídkou v rámci segmentu malých vozů. Městský crossover je trochu větší než Polo (délka vzrostla o 54 mm na 411 cm, výška o 138 mm na 158 cm).

Dlouhý rozvor 255 centimetrů vytváří prostorný interiér pro pět cestujících. Zavazadlový prostor pojme mezi 385 a 455 litry podle polohy zadní posuvné lavice. Při jejím sklopení jej lze zvětšit až na 1281 l s rovnou ložnou plochou.

Volkswagen T-Cross

Základní verzí je varianta se zážehovým tříválcovým motorem TSI s filtrem pevných částic GPF, výkonem 70 kW (95 k) a přímo řazenou pětirychlostní převodovkou. Výkonnější verze tohoto motoru má 85 kW (115 k) a možnost volby ze šestirychlostní přímo řazené nebo sedmistupňové dvouspojkové převodovky DSG. V blízké budoucnosti budou k dostání další dva motory - zážehový čtyřválec 1,5 TSI a turbodiesel 1,6 TDI.

T-Cross je vyzbrojen nejmodernějšími asistenčními systémy. Patří mezi ně monitorovací Front Assist se sledováním chodců a nouzovým brzděním City, Lane Assist upozorňující na opuštění jízdního pruhu, Hill Start Assist, proaktivní ochrana cestujících a Blind Spot Detection, usnadňující změnu jízdního pruhu, se zabudovaným asistentem pro parkování a manévrování. Všechny tyto prvky patří do základní výbavy. Za příplatek lze objednat také Driver Alert System, adaptivní tempomat ACC a systém Park Assist.   

Volkswagen T-Cross

T-Cross bude k dostání s přístrojovým štítem Digital Cockpit, přinášejícím nejnovější generaci osmipalcového dotykové obrazovky multimediálního systému a na přání digitální panel Active Info Display.

Aplikace Volkswagen Connect slouží jako osobní asistent a usnadňuje život s autem. Propojí řidiče s vozem a na požádání ho informuje o jeho stavu, absolvovaných cestách a stylu řízení. Řidiči potřebují tři nástroje, aby mohli tento systém využívat: chytrý telefon, aplikaci Volkswagen Connect, kterou lze bezplatně stáhnout v App Storu nebo na Google Play, a T-Cross s technologií Volkswagen Connect Data Plug. Aplikace a DataPlug se propojí prostřednictvím Bluetooth.

Volkswagen T-Cross

Cena modelu T-Cross v nadstandardně vybavené základní verzi Life začíná na českém trhu na 437 900 Kč včetně DPH. T-Cross Life je sériově vybaven mj. zadními světlomety LED, kůží obšitým multifunkčním volantem, senzorem deště, manuální klimatizací, audiosystémem Composition Colour, šestnáctipalcovými koly z lehké slitiny a podélnými střešními nosiči. Výbava Style zahrnuje navíc přední světlomety LED, adaptivní tempomat ACC, automatickou klimatizaci Climatronic, audiosystém Composition Media, AppConnect, paket Ambiente a sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny. Pro obě verze jsou na výběr například tři stylistické barevné pakety a dva balíčky R-Line. Později nabídku rozšíří černá střecha.

Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross

 

Komentáře ke článku