Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Rozpumpují krev v žilách!

Rozpumpují krev v žilách!

Nejočekávanější auta roku 2019

Vybrali byste si?

Aston Martin Valkyrie a Mercedes-AMG Project One

Tato dvojice byla představena už v podobě konceptů, ale rok 2019 by se měl stát tím, který nám odhalí nejmodernější hypersporty v sériových verzích. Zajímavé je, jak odlišnou cestou se konkurenční automobilky Aston Martin a Mercedes-AMG (na titulní fotografii) vydaly. Brit dostane atmosféricky plněný V12 o objemu 6,5 litru, který za pomocí elektromotorů vyprodukuje zhruba 1000 koní. Němec si vezme motor à la F1, tedy V6 1,6 litru s přeplňováním, který doplní tři elektromotory. Výkon obdobně atakuje 1000 koní. Obě auta prý zrychlí z 0 na 200 km/h do šesti sekund, což je naprostý masakr. 

Aston Martin Valkyrie

Chevrolet Corvette C8

Připadá nám, že generace C7 přišla teprve nedávno, ale čas letí a už je s námi přes sedm let. To znamená jediné, letos dorazí nástupce jménem Corvette C8, která udělá rozruch jako žádná před ní, protože bude mít motor uložený uprostřed. Tím pádem se stane pravým supersportem, který půjde po krku strojům, jakými jsou McLaren 720S nebo Ferrari F8 Tributo. 

Chevrolet Corvette C8

Ford Mustang Shelby GT500

Tento děsivý svalovec už se sice oficiálně odhalil, ale automobilka Ford zatím nezveřejnila důležitá čísla - objem motoru, výkon, hmotnost, zrychlení a podobně. Vše bychom se měli dozvědět v druhé polovině tohoto roku. Je dost pravděpodobné, že výkon se bude pohybovat okolo 700 koní a maximální rychlost překoná 300 km/h. 

Ford Mustang Shelby GT500

Porsche Taycan 

Částečně by se mohlo podobat modelu Panamera, ale zaujme pozici futurističtějšího zástupce modelové řady. Nečekejme ploché šestiválce ani V8, půjde totiž o plně elektrický čtyřdveřový sporťák, který se stane úhlavním nepřítelem krále elektromobilů, jímž je momentálně Tesla Model S P100D.

Studie Porsche Mission E je předchůdcem Taycanu

Mercedes-AMG A 45

Už tady máme AMG A 35, jehož přeplňovaný dvoulitr produkuje výkon přes 300 koní, ale letos přijde i plnotučný brácha AMG A 45. Ten by měl disponovat výkonem přes 400 koní a točivým momentem překračujícím 500 Nm. Jedno je jisté, bude se chtít stát nejrychlejším hot-hatchem současnosti.

Komentáře ke článku