Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Peugeot Sport představuje nový 208 R2

Peugeot Sport představuje nový 208 R2

Nástupce populárního soutěžního speciálu prochází testováním

Nový Peugeot 208 R2 se poprvé vydal na silnice ve francouzském pohoří Vosges a vstoupil tak do dynamické fáze svého vývoje.

Základem nového soutěžního vozu je sériový Peugeot 208 nové generace, který se představil na březnovém ženevském autosalonu. Peugeot 208 R2 od své sériové předlohy přebral především tříválcový turbomotor PureTech 1,2 a bude proto splňovat předpisy FIA R2C.

Peugeot 208 R2 test

Jde o zcela nový vůz, na němž technici divize Peugeot Sport aktivně pracovali od začátku léta 2018. Nový Peugeot 208R2 vychází ze sériového vozu Peugeot 208, představeného veřejnosti začátkem března v Ženevě, a využívá jeho technické i designové inovace.

Nový Peugeot 208 R2 chce být důstojným nástupcem současného modelu 208 R2, kterého se prodalo 450 kusů. Stávající vůz se stal bestsellerem ve své kategorii a současně nejoblíbenějším soutěžním automobilem v historii divize Peugeot Sport.

Zadávací podmínky projektu byly proto jasné: vyvinout výkonný a spolehlivý vůz, který bude svému jezdci přinášet zážitky z řízení, a přitom na minimum snížit náklady na provoz automobilu. Obrovské zkušenosti techniků Peugeot Sport a první jízdy naznačují, že cílů bude dosaženo.

Peugeot 208 R2 test

Automobil pohání nový tříválcový turbomotor o objemu 1,2 l, který využívá technologii PureTech. Základem je výkonný sériový motor, který inženýři divize Peugeot Sport vybavili pro rallye větším turbodmychadlem, elektronickou řídicí jednotkou pro motorsport a novou převodovkou. Vše je zabudováno do nové platformy CMP, společné pro vozy skupiny PSA v segmentu B a nabízející nižší hmotnost a lepší dynamiku.

První vozy mají být podle plánu dodány pro sezonu 2020.

Peugeot 208 R2 test

Ředitel divize Peugeot Sport Bruno Famin říká: „S velkou radostí se účastním prvního testování dalšího přírůstku divize Peugeot Sport, nového Peugeotu 208 R2. Pro Peugeot Sport jde o nesmírně důležitou událost, protože základem naší činnosti jsou více než kdy jindy sportovní aktivity určené pro zákazníky. S tímto novým modelem chceme našim klientům nabídnout vysoce výkonné a spolehlivé auto, které jim přinese spoustu potěšení z jízdy při minimálních provozních nákladech.

Není důvod měnit úspěšný recept R2. Proto jsme se nesnažili vše překopat, ale vůz jsme vylepšili o nový motor PureTech 1,2 l, který zajistí podstatný nárůst výkonu. Dnes začínáme s testovací fází, což je důležitý milník! Cílem pro nadcházející měsíce bude během celé řady testovacích jízd získat co největší množství zkušeností a dat, a to na všech površích a za všech podmínek, aby bylo možné stanovit a ověřit konečné technické specifikace vozu a dovršit přípravu na sezonu 2020.“

Peugeot 208 R2 test

Peugeot 208 R2 test

 

Komentáře ke článku