Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Honda anoncovala název elektromobilu a hybridní Jazz

Honda anoncovala název elektromobilu a hybridní Jazz

Honda e a Jazz i-MMD

Honda nedávno slíbila, že všechny její modely budou do roku 2025 elektrifikované. Zatím u nás prodává jen hybridní CR-V, ale brzy představí Jazz. Kromě toho zveřejnila název připravovaného elektromobilu. 

Automobilka Honda vozí na autosalony městský elektromobil, který je inspirován designem první generace Civicu. Nejprve představila studii pod názvem Urban EV Concept. V Ženevě pak toto auto ukázala ve fázi prototypu, který už má blízko k sériové podobě, jako Honda e Prototype. A když si odmyslíme slovo Prototype, tak získáme název sériového auta. Elektrická Honda e by měla být představena na podzim letošního roku.

Na podzim má být uvedena také nová Honda Jazz. Přijde i v hybridní verzi po vzoru velkého CR-V Hybrid s hybridním pohonem i-MMD. Ten ve velkém SUV funguje dobře a právě v městském autě, kterým Jazz určitě je, dává ještě větší smysl. Do budoucna bude Honda tento systém pohonu zavádět i v dalších modelových řadách.

Komentáře ke článku