Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ferrari brzy představí nový hybrid

Ferrari brzy představí nový hybrid

Bude první nelimitovaný s hybridním ústrojím

Už na konci května bychom se měli dočkat zbrusu nového modelu od Ferrari. Tím bude hybridní supersport. Neměla by to být žádná limitovaná edice jako u LaFerrari, takže půjde o první “dostupný“ hybrid z Maranella.

Ferrari se zatím daří držet všechny informace pod pokličkou, ale něco přece jen prosáklo ven. Výkonný ředitel značky Louis Camilleri prozradil, že vůz se zařadí nad vlajkovou loď 812 Superfast. Není to tedy žádný nástupce jednoho z aktuálních modelů, nýbrž zcela nová řada.

Novinka by se měla zařadit nad model 812 Superfast

Jaký spalovací motor bude mít? Kde bude uložený? Kolik dostane elektromotorů? Půjde o čtyřkolku nebo zadokolku? To vše jsou zatím nezodpovězené otázky.

Šušká se, že ve Ferrari vyvíjejí nějaký desetiválec. Jiní tvrdí, že se použije osmiválec z F8 Tributo a další, že motor se scvrkne na “pouhých“ šest válců. Téměř jisté je, že výkon překročí hranici 800 koní.

Sám Camilleri slibuje, že auto zaujme pozici plnohodnotného Ferrari, co se designu, rychlosti i požitku z jízdy týče. Nám nezbývá, než se těšit. Naštěstí nebudeme čekat dlouho. V blízké době bychom se měli dočkat celkem pěti hybridních Ferrari.

Komentáře ke článku