Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Na Slovensku si telefonisté za volantem připlatí

Na Slovensku si telefonisté za volantem připlatí

Policie bude moci provinilci zabránit v další jízdě

Na Slovensku se schyluje k zásadnější úpravě dopravních předpisů. Ministerstvo vnitra ji předloží vládě ještě do začátku letošních prázdnin.

Zákaz používání mobilů řidičem během jízdy se rozšíří i na další podobná zařízení, jakými jsou tablety nebo kamery. Sankce v případě přestupku se nově vyšplhá na 100 eur (dosud 50), ve správním řízení až na 200 eur.

Jestliže se začínající šofér během dvou let opakovaně závažně prohřeší proti zákonným normám, bude muset absolvovat doškolovací kurz v autoškole, znovu skládat zkoušku a podstoupit vyšetření u psychologa.

 

Slováci chystají větší úpravu dopravních předpisů

 

Chystá se rovněž nařízení ohledně způsobu vytváření uličky pro průjezd vozidel záchranného systému. Mělo by mít obdobné parametry jako u nás. Jeho nerespektování vyjde provinilce na 99 eur. Ještě mnohem více, 300 eur, bude stát „vyvážení se“ za vozidlem s právem přednosti v jízdě.

Dále se zvyšuje rychlostní limit 50 metrů před železničním přejezdem z 30 km/h na 50 km/h, upravuje parkování na chodnících a upřesňuje tolerance alkoholu v krvi u cyklistů.

Policie by měla mít nyní pravomoc v případě odmítnutí zaplacení pokuty zadržet doklady od vozu, sejmout z něj registrační značku nebo ho znehybnit botičkou.

Komentáře ke článku