Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Auto na hokejovém MS představí elektrické Citigo

Škoda Auto na hokejovém MS představí elektrické Citigo

Nejmenší model otevře bránu do jiného světa

Škoda se chystá elektrifikovat svoji modelovou řadu. Jako první přijde na řadu městský hatchback Citigo. Žádný odvážný design však nečekejme.

Sice jsou zatím dostupné pouze ilustrační fotky, ale i tak lze poznat, že zmizí, respektive se vyplní mřížka chladiče. U vyšších výbav se můžeme těšit i na full LED světlomety, což je u auta nejnižší kategorie novinkou. Jinak půjde o klasické Citigo, které laické oko nerozezná od verze se spalovacím motorem. 

O technice sice zatím nepadlo ani slovo, ale dá se s velkou jistotou předpokládat, že zdědí pohonné ústrojí od svých koncernových příbuzných - VW e-Up! a Seatu e-Mii. Ovšem proslýchá se, že Citigo bude mít dojezd až 300 kilometrů, přičemž dva zmínění sourozenci zvládnou „pouze“ 160 kilometrů. Takže nějakého vylepšení techniky se určitě dočkáme, to ale zřejmě dostanou i vozy e-Up! a e-Mii. 

Na více informací si musíme počkat do 23. května, přesněji do 15 hodin, kdy proběhne oficiální odhalení v rámci programu Mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě. Na této akci se ukáže i modernizovaný Superb, navíc v plug-in hybridní verzi.

 

 

Komentáře ke článku