Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Aston Martin DBS oslavuje výročí bondovky

Aston Martin DBS oslavuje výročí bondovky

Vyrobí se ho jen padesát kusů

Aston Martin vypouští jednu limitovanou edici za druhou, alespoň co se modelu DBS Superleggera týče. Naposled šlo o DBS 59, oslavující výročí vítězství v závodě 24 hodin Le Mansu, teď tady máme dost možná ještě zajímavější kousek.

Je jím DBS Superleggera James Bond Special Edition, připomínající 50. narozeniny filmu James Bond - V tajné službě Jejího Veličenstva. Proč zrovna nové DBS? Předchůdce DBS si totiž v tomto snímku zahrál. 

Změny jsou patrné hned na první pohled. Nelze si nevšimnout speciálního laku Olive Green, který krásně doplňují velká kovaná kola s neobvyklým designem. Změnila se i mřížka chladiče, ta teď odkazuje na 50 let starého předchůdce. Kdybychom ani tak speciální edici nepoznali, upozorní nás na ní speciální nápisy a značky OHMSS Edition.  

Interiér je vyšperkován kombinací červené a černé kůže, doplněné o alcantaru. Velice působivá jsou pádla řazení za volantem, na která byl použit barevný karbon. Ten je hodně náročný a nákladný na výrobu, o čemž vědí své majitelé Ferrari z dílen Tailor Made. V Maranellu se za tento doplněk platí nadpozemsky vysoké částky, tady je v „základu“. 

Pod kapotou se nic nezměnilo. Srdcem vozu je 5,2 litrový dvanáctiválec, doplněný o dvojici turb, který produkuje výkon 725 koní a točivý moment 900 Nm. Vše putuje na zadní kola přes osmistupňovou automatickou převodovku. Tento 1693 kilogramů vážící drobek se odrazí z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy a jede až 340 km/h.

Líbí se vám? Tak si s jeho koupí pospěšte, vyrobí se ho jen 50 kusů. 

 

 

Komentáře ke článku