Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Cayman a Boxster řady 718 už nejen se čtyřválcem

Cayman a Boxster řady 718 už nejen se čtyřválcem

Atmosférický šestiválec se ujímá vedení

Porsche modelové řady 718 konečně doplňuje dvojice nejvýkonnějších provedení Cayman GT4 a Boxster Spyder. Nejednoho fanouška aut potěší takovým způsobem, že si jednoho z nich půjde koupit nebo o nich bude alespoň snít.

Pokud zákazník doposud chtěl moderní sportovní Porsche, aniž by šlo o 911, měl jedinou možnost - pořídit si vůz z řady 917. Ta zahrnuje kupé Cayman a roadster Boxster.

Jejich nejvýkonnější verze GTS mají 365 koní, což je hodně, ale produkuje je „pouze“ plochý čtyřválec boxer 2,5 litru s přeplňováním, a to se mnohým nelíbilo. Ale s tím je teď konec, protože přijíždí vrcholné motorizace nabídky.

 

Jak 718 Cayman GT4, tak 718 Spyder se mohou pyšnit v dnešní době ojedinělým pohonným ústrojím. Čtyřlitrový šestiválec boxer s atmosférickým plněním navíc spolupracuje s manuální převodovkou a pohonem zadních kol, mezi nimiž je mechanický samosvorný diferenciál!

 

Ale tím to nekončí, motor produkuje dravých 420 koní výkonu a 420 Nm točivého momentu, takže o zábavu bude jistě postaráno. Obě auta zvládnou akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy, kupé jede 304 km/h a roadster je o 3 km/h pomalejší. Mimochodem, pokud bychom chtěli šetřit přírodu, agregát dokáže odpojit tři z šesti válců.

 

Neskončilo to však jen u pohonu, jiný je i podvozek. Ten klesnul o 30 milimetrů blíže k zemi a je adaptivního původu PASM. Agresivní bodykit GT4 generuje o 50 % více přítlaku než základní verze (Spyder o 30 %), čemuž výrazně napomáhá křídlo, které se vysunuje při rychlosti nad 120 km/h. O zastavení se postarají karbonkeramické disky s šestipístkovými třmeny vpředu.

 

U GT4 si lze připlatit za paket Clubsport. Ten zahrnuje trubkový bezpečnostní rám, šestibodové pásy a hasicí přístroj.

Ceny zatím nebyly zveřejněny.

Komentáře ke článku