Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes-AMG GT3 třetí generace

Mercedes-AMG GT3 třetí generace

Nová verze závodního vozu pro soukromníky

V předvečer závodu 24 hodin Nürburgringu byla představena třetí generace vozu Mercedes-AMG GT3. Jde o logickou evoluci úspěšného závodního automobilu určeného pro privátní týmy. Kromě nového vzhledu přináší mnoho technických inovací a současně usiluje o snížení provozních nákladů pro jeho uživatele. První vozy budou dodány do konce letošního roku, aby mohly být nasazeny do sezony 2020, kdy bude zákaznický program Mercedesu-AMG slavit desáté výročí.

Mercedes-AMG GT3

Novinka vychází z modelu uvedeného v roce 2015. Od té doby už z Affalterbachu vyjelo 130 vozů, což činí tento model jedním z nejpopulárnějších v kategorii GT3.

Ve snaze snížit provozní náklady se prodlužují intervaly nutných revizí nepřeplňovaného motoru V8 6,2 l. Řešení přídě zlepšuje ochranu komponent nacházejících se v oblasti ohrožené případnými kolizemi, což by mělo snížit náklady spojené s odstraňováním následků nehod. Zlepšila se také dostupnost míst potřebných pro nastavení vozu, což by mělo zkrátit čas práce techniků. Další úsporu času by měla přinést snazší dostupnost komponent, které je třeba pravidelně vyměňovat, stejně jako lepší dosažitelnost všech šroubových spojů.

Mercedes-AMG GT3

Úplnou novinkou je systém automaticky sledující délku životnosti jednotlivých komponent a upozorňující na nutnost jejich výměny. Týmy tak nemusejí vést přesné záznamy, ale mají tyto informace k dispozici v digitální podobě v reálném čase.

Přepracovalo se i nastavení závodních systémů ABS a kontroly prokluzu, které jsou nyní lépe uzpůsobeny nové generaci pneumatik. Tyto systémy také svým nastavením snižují jejich opotřebení.

Zlepšily se také světlomety, lépe osvětlující trať, což je důležité pro závody na 24 hodin. Mnoho vylepšení doznaly také aerodynamické prvky. Vůz dlouhý 4746 mm má hmotnost 1285 kg (před aplikací BoP) a ve specifikaci pro sprinty stojí 399 000 eur (bez DPH).
Paralelně s uvedením nového vozu se prodlužuje životnost stávajících automobilů prostřednictvím sad pro jejich aktualizaci. Díky tomu je možné je vzhledově i technicky přiblížit nové generaci.

Mercedes-AMG GT3

Komentáře ke článku