Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Průkopnické studie s logem Seat

Průkopnické studie s logem Seat

Předznamenávaly aktuální vývojové trendy

Seat v průběhu let připravil několik konceptů, které sice nezamířily do sériové výroby, ale přesto znamenaly důležité milníky. Pojďme si nyní pět z nich představit.

V roce 1992 vznikl při příležitosti konání olympijských her v Barceloně elektromobil, určený k přepravě pochodně s posvátným ohněm z Olympie a rovněž pro potřeby organizátorů maratonského běhu. Byl vybaven akumulátory o hmotnosti 500 kilogramů, které umožňovaly dojezd 65 kilometrů. 

Elektromobil pro olympijské hry

Na ženevském autosalonu 1998 se představilo Bolero, opatřené převratnými světlomety. Byly umístěny pod čirým polykarbonátovým krytem místo obvyklého skla. 

Seat Bolero

V roce 2000 spatřil světlo světa předchůdce dnešních SUV Seat Salsa Emoción. Jeho pokračováním byla o sedm let mladší studie Tribu. 

Seat Tribu

V Paříži 2010 prezentovaný IBE signalizoval příchod elektromobility a současně naznačil, jak bude vypadat třetí generace Leonu. Jeho elektřinou sycená pohonná jednotka dokázala ze sebe vydat výkon 102 koní. 

Seat IBE

A konečně tady máme hybridní crossover Seat 20v20, který před čtyřmi roky překvapil progresivním přístupem ke konektivitě. Jejím základem se stalo dotykové zařízení Personal Drive ve tvaru mince pro ovládání přenosné navigace a aktivaci klimatizace vozidla na dálku. V interiéru se nacházely tři displeje, z nichž jeden o úhlopříčce 12,3 palce. Zobrazení na obrazovkách mohlo být individualizováno prostřednictvím systému Personal Drive. 

Seat 20v20

 

Komentáře ke článku