Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Bez trička, vody a rozumu v hrsti ne!

Bez trička, vody a rozumu v hrsti ne!

Pár rad před dovolenou

Seat přináší před začátkem hlavní turistické sezony několik rad, jak přestát bez úhony výpravu za prázdninovými zážitky. Někdy jde o pouhé maličkosti, které ale mohou putování pořádně znepříjemnit.

Začneme oblečením. To plážové není vhodné za volant, což platí i pro obuv do vody. S „žabkami“ na nohou ztrácí řidič citlivost při ovládání pedálů, ale bota rovněž může uvíznout mezi pedály a zabránit tak včasné na nenadálou situaci. Dalším zlozvykem je řízení bez trička, které může způsobit odřeniny od bezpečnostního pásu.

Přeprava většího počtu cestujících, než má vůz sedadel, je riskantní. Platí to i při přejezdu na velmi krátkou vzdálenost. Někteří pasažéři se nemohou připoutat bezpečnostním pásem, v případě dětí chybí zádržný systém.

Usednout za volant v žabkách není právě optimální volbou

Konzumace jídla a pití během řízení rozptyluje pozornost. Zároveň je však důležité, zejména za vysokých teplot, zabránit dehydrataci těla. Nejlepší je proto napít se vody před odjezdem a v průběhu cesty v pravidelných intervalech zastavit a doplnit tekutiny.

Častým zlozvykem je loket vyčnívající z okna. Klesá tak schopnost ovládání vozidla, protože volant není držen oběma rukama. Navíc hrozí vážné poranění v případě kolize. Naprostým úletem je sezení spolujezdce s nohama na přístrojové desce. Při nárazu ho airbag neochrání, naopak mu pravděpodobně způsobí další poranění.

Zaparkovat v blízkosti pláže je často problém. I když dlouho nemůžeme najít volné místo, nemělo by nás to vést k tomu, že auto odstavíme tam, kde se to nesmí. Pokuta za tento přestupek může být pořádně mastná.

Komentáře ke článku