Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Modernizovaná Škoda Superb

Modernizovaná Škoda Superb

Nová technika a propracovanější design vrcholného modelu značky

Tři a půl roku po uvedení třetí generace na trh procházejí Škoda Superb a Superb Combi rozsáhlou modernizací. Vrcholný model značky Škoda bude poprvé nabízen v provedení Scout a na konci roku 2019 také ve verzi iV s plug-in hybridním pohonem.

Škoda Superb Facelift

Díky technickým novinkám, jakými jsou světlomety full LED matrix, a rozšířené nabídce asistenčních systémů je Superb jedním z nejbezpečnějších aut ve své třídě a představuje naprostou špičku v oblasti nabídky prostoru. Škoda vozy Superb a Superb Combi vylepšila i exkluzivnějším interiérem.

Nová verze Superb Scout osloví lifestylově a všestranně orientované zákazníky. V nabídce jsou kromě nového modelu Superb Scout také verze Superb Sportline a vrchol představuje vůz Superb ve výbavovém stupni L&K, který nabízí mimořádně elegantní interiér.

Škoda Superb Facelift

Pro značku Škoda typická maska chladiče byla zvětšena a sestupuje níž do přepracovaného nárazníku. Snížené přední světlomety, které zasahují až k masce chladiče, využívají již v základní verzi LED technologii pro potkávací, dálková, obrysová světla a pro světlomety denního svícení. Nový je i tvar LED mlhových světlometů. Zadní full LED světla spojuje výrazná chromovaná lišta.

Vůbec poprvé jsou u sériově vyráběného vozu značky Škoda použity světlomety full LED matrix. Součástí na přání dodávaných zadních full LED světel jsou u vrcholného modelu nově i dynamická směrová světla.

Vysokou úroveň bezpečnosti dále zvyšují nové asistenční systémy, jako například prediktivní adaptivní tempomat nebo asistent změny jízdního pruhu Side Assist, který je aktivní až do vzdálenosti 70 metrů. Nový je také Emergency Assist pro víceproudé silnice, který bude dostupný od poloviny roku 2020, nebo Front Assist s prediktivní ochranou chodců.

Škoda Superb Facelift

Interiér zdobí chromové aplikace, osvětlené odkládací schránky ve dveřích, nové čalounění sedadel a barevné kontrastní prošívání. Startovací tlačítko Kessy Go je poprvé součástí standardní výbavy stupně Ambition. V interiéru verze Scout jsou lišty se speciálním dřevěným dekorem.

Potahy sedadel mají specifický vzor. Součástí standardní výbavy je čalounění sedadel v kombinaci materiálu Alcantara a kůže s hnědým kontrastním prošitím a poprvé také v přední části s paspulí v kontrastní barvě. V interiéru verze Sportline s převažující černou barvou zaujmou přední sportovní sedadla potažená materiálem Alcantara a kůží. Na přání je k dispozici také nastavení délky sedáku.

Na přání jsou v nabídce Virtuální kokpit a tři infotainment systémy s displejem o úhlopříčce 8“ nebo 9,2“. Dva nabízejí také funkci navigace, kterou lze u vrcholného infotainment systému Columbus ovládat rovněž gesty nebo hlasem.

Škoda Superb Facelift

Tři moderní vznětové a tři zážehové motory pokrývají výkonové spektrum od 110 kW (150 k) do 200 kW (272 k). Novinkou je motor 2,0 TDI/110 kW (150 k). Jedná se o první vznětový agregát nové generace Evo ve voze značky Škoda. Nejvýkonnější vznětový motor se na přání doplňuje o pohon všech kol. U nejvýkonnějšího zážehového motoru se pohon všech kol dodává standardně. Nová verze Superb Scout se nabízí výhradně s oběma nejvýkonnějšími motory a vždy s pohonem všech kol.

Škoda Superb Facelift
Škoda Superb Facelift

 

Škoda Superb Facelift
Škoda Superb Facelift

 

Komentáře ke článku