Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW a Daimler se domluvily na technické spolupráci

BMW a Daimler se domluvily na technické spolupráci

Bude se týkat vývoje systémů pro automatizovanou jízdu

BMW Group a Daimler AG zahajují spolupráci na systémech pro automatizovanou jízdu. Zástupci obou společností podepsali dohodu o dlouhodobé strategické kooperaci, která se zaměří na společný vývoj nové generace technologií pro asistenční systémy, automatizovanou jízdu na dálnicích a parkování. V dalším stupni půjde o automatizaci v městských aglomeracích.

K praktickému využití v běžně vyráběných osobních vozech by mělo dojít již v roce 2024. Na splnění tohoto úkolu se bude podílet více než 1200 odborníků, často ve smíšených týmech. Sídlit budou především v BMW Group Autonomous Driving Campus v Unterschleissheimu nedaleko Mnichova a také v Mercedes-Benz Technology Centre (MTC) v Sindelfingenu a Daimler Testing and Technology Centre v Immendingenu. Úsilí se zaměří na rozvoj škálovatelné architektury včetně senzorů, sdílené datové centrum pro ukládání, správu a zpracování dat, stejně jako na tvorbu funkcí a softwaru.

 

 BMW a Daimler se dohodly na společném vývoji technologií pro automatizovanou jízdu

Ve spolupráci s firmami Aptiv, Audi, Baidu, Continental, Fiat Chrysler, HERE, Infineon, Intel a Volkswagen vydaly BMW Group a Daimler dokument s názvem Safety First for Automated Driving (Pro automatizovanou jízdu je bezpečnost na prvním místě). Kromě pokrytí všech příslušných bezpečnostních aspektů pro automatizované řízení úrovně SAE 3/4 se v něm zavádí systém sledovatelnosti. Ten sahá od primárního cíle, kterým je to, že technologie budou bezpečnější než průměrný řidič, až po jednotlivé činnosti konkrétních součástí.

 

Komentáře ke článku