Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Zhroucený most v Janově stále komplikuje dopravu

Zhroucený most v Janově stále komplikuje dopravu

Lepší je se celému regionu vyhnout

V srpnu 2018 světem otřásl kolaps tzv. Morandiho mostu na dálnici A10 v italském Janově, při němž přišlo o život přes 40 lidí. I když událost už neplní přední stránky novin, s ní spojené problémy přetrvávají.

Přerušena tím byla totiž páteřní komunikace, zajišťující jednak dopravní obslužnost mezinárodního letiště, jednak odvádějící dopravu na Nice, v opačném směru pak na Savonu a dále do Toskánska. Objízdné trasy nemohou provoz zvládnout a zvláště v těchto měsících se na nich tvoří obrovské kolony.

Týká se to i dálnice A7 od Milána, která se v Janově s A10 křižuje. Autokluby doporučují se raději celému regionu vyhnout a při návratu z jižní Francie zamířit severněji – na Turín nebo Alsasko.

Varováno je hlavně před snahou projet po s A10 souběžnou pobřežní silnicí číslo 1 (Via Aurelia). Od francouzských hranic je lepším řešením využít sjezdu Voltri a najet na A26. Z ní se u Predosy odbočuje na spojnici s A7. Po této dálnici pak lze dojet do Janova, nebo ještě před ním zamířit po A12 na La Speziu.

Motoristé, kteří k cestě do tohoto důležitého přístavu využijí tunely Frejus nebo Mont Blanc, se mohou Janovu zcela vyhnout využitím úseku A21 z Alessandrie do Piacenzy, dále A1 do Parmy a konečně A15 do La Spezie.

Komentáře ke článku