Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Abt se přihlásil do Extreme E

Abt se přihlásil do Extreme E

Po formuli E zkusí další elektrické závodění

Ladičská a tuningová firma Abt Sportline zintenzivňuje svoje aktivity na poli elektromobility. Po angažmá ve formuli E, kde připravila půdu pro vstup továrního týmu Audi, se nyní orientuje na terénní sérii Extreme E.

Její tým stejně jako ostatní účastníci obdrží v březnu 2020 jeden z dvanácti speciálních E-SUV Odyssey 21, představených poprvé minulý týden na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Ve své režii pak bude vyvíjet pohonné ústrojí a některé prvky na karoserii, jakými jsou kapota, přední a zadní nárazníky, bočnice a světla.

Zakladatel formule E a Extreme E Alejandro Agag (vlevo) se sportovním ředitelem Abt Sportline Thomasem Biermaierem

„My v Abt Sportline milujeme konkurenční prostředí, inovace, elektromobilitu a nové cesty v motoristickém sportu. Proto jsme se už v roce 2013 rozhodli jako jedni z prvních vstoupit do formule E a nyní se stáváme součástí rodiny Extreme E,“ prohlásil šéf firmy Hans-Jürgen Abt. „Tomuto konceptu věříme. Jak z hlediska samotného závodění, tak pokud jde o marketingové využití.

Komentáře ke článku