Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vylepšení pro modely Škoda Karoq a Kodiaq

Vylepšení pro modely Škoda Karoq a Kodiaq

Obě SUV vstupují do modelového roku 2020 s technickými vylepšeními.

S modelem Kodiaq zahájila Škoda na podzim roku 2016 svou SUV-ofenzívu. Kompaktní model Karoq následoval o rok později. Kodiaq byl od svého uvedení na trh na podzim roku 2016 na celém světě vyroben v počtu zhruba 360 000 kusů. Karoq byl od podzimu roku 2017 vyroben v počtu přes 220 000 vozů.

Do modelového roku 2020 tato úspěšná SUV vstupují s rozšířenou nabídkou bezpečnostní a komfortní výbavy. Spektrum asistenčních systémů rozšiřuje Side Assist, který nahrazuje dosavadní Blind Spot Detect. S novým systémem vzrostl i jeho dosah z dřívějších 20 na nynějších 70 metrů. Asistent pomocí dvou radarových systémů rozpozná vozidla blížící se zezadu nebo v mrtvém úhlu. Součástí Side Assist je také Rear Traffic Alert. Ten při couvání z parkovacího místa upozorňuje na objekty, které se pohybují kolem zádi vozu.

Za příplatek dodávaný adaptivní podvozek (DCC) už není v nabídce jen pro vozy s pohonem všech kol, ale i v kombinaci s pohonem předních kol. Prostřednictvím elektricky nastavitelných tlumičů se tlumení a pružení podvozku automaticky přizpůsobí stavu vozovky a aktuálnímu nebo upřednostňovanému stylu jízdy. Řidič se může prostřednictvím volby jízdního profilu rozhodnout mezi režimy Comfort, Normal a Sport.

U systému bezklíčového odemykání Kessy, který je za příplatek k dispozici pro modely Karoq i Kodiaq, se signál, automaticky vypne, pokud není klíčem po dobu 15 minut manipulováno. Sníží tak riziko odcizení vozu nebo vloupání do něj.

Nabídka motorů pro model Karoq bude doplněna o novou jednotku 2,0 TDI/140 kW (190 k), známou již z modelu Kodiaq. Kombinuje se s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG.

Škoda Karoq a Kodiaq se vyznačují také novým nápisem na pátých dveřích. Tento prvek se poprvé objevil na nových kompaktních modelech Škoda Scala a Kamiq i na modernizovaném Superbu a postupně bude zdobit záď všech vozů značky Škoda.

Komentáře ke článku