Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vstupné do Benátek až od září

Vstupné do Benátek až od září

Každý jednodenní návštěvník zaplatí tři eura

Věčné téma – vstupné do Benátek. Již po několikáté se posouvá termín, od kterého budou muset jednodenní návštěvníci tohoto historického skvostu na laguně platit poplatek za to, že překročí jeho hranice.

Nejprve se mluvilo o květnu, potom o začátku července. Teď bylo potvrzeno září, ovšem také s otazníkem. Problém je s efektivním uvedením do praxe. Testy totiž prokázaly, že hrozí nekonečné fronty. Proto se má výběr spustit až po odeznění hlavní turistické sezony.

Jisté je, že denní taxa bude činit tři eura za osobu. V příštím roce se zvýší na šest eur a v dalších letech se vyšplhá na deset eur. Opatření se netýká turistů, kteří ve městě alespoň jednou přenocují.

Důvodem k tomuto nepopulárnímu kroku byl již nezvladatelný návštěvnický nápor, jímž trpí památky a infrastruktura. „Nechceme se pakovat, ale potřebujeme ochránit vzácné budovy a zajistit čistotu Benátek,“ uvedl starosta Luigi Brugnaro.

Komentáře ke článku