Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Aby nehodou i všechno nekončilo

Aby nehodou i všechno nekončilo

Přednášky pro středoškoláky varují před riziky

Cílem interaktivního a preventivně edukačního projektu Nehodou to začíná je snižování rizikových faktorů v chování účastníků silničního provozu. Tým odborníků cestuje po celé České republice a organizuje přednášky pro studenty středních škol, tedy začínající a budoucí řidiče motorových vozidel.

Akce je financována z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů. Účast škol i ostatních zájemců je tak zcela bezplatná. Celkový počet recipientů čítá od roku 2016 bezmála 60 tisíc osob, které navštívily některé z 296 představení.

Experti analyzují dopravní nehody z hlediska jejich příčin a následků. Komentují nebezpečí, spočívající v používání mobilních telefonů při řízení či nedodržování bezpečné vzdálenosti. Posluchači si vyzkoušejí, jak ovlivnit bezpečnost jízdy z pozice spolujezdce, a rozehraje se i ukázka asistované první pomoci se záchranářem.

Pokud někoho překvapí pojetí, pravděpodobně to bude způsobeno využitím humoru a dávkou interaktivních prvků. Mladého diváka je nutné nejprve zaujmout a teprve potom obohatit o důležitá fakta,“ uvedl Martin Bednář ze společnosti Dekra, který projekt řídí a stojí za jeho vznikem.

Komentáře ke článku