Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Na Slovensku podraží pokuty

Na Slovensku podraží pokuty

I ty současné ale stojí za to

Z pohledu českého turisty je Slovensko třetí nejnavštěvovanější destinací. Kromě toho však do něj míří po vlastní ose kvantum našinců služebně nebo za prací. Na co si dát při cestě k východním sousedům pozor?

Díky dlouholeté společné minulosti jsou i dopravní předpisy v mnohém unifikované. Drobnější odchylky přesto najdeme. Za určitých podmínek je zde například povolené parkování na chodnících, přičemž však vždy musí zůstat volný průchod nejméně 1,5 metru. Na všech dálnicích a rychlostních komunikacích platí pro kamiony zákaz předjíždění. Mimo zákon je postaveno také používání antiradarů.

Nemilé překvapení může nastat při placení případné pokuty. Mnohdy totiž dojde k pořádnému provětrání peněženky. 

Cesta na dovolenou do Tater se může nečekaně prodražit

Alkohol za volantem vyjde nejméně na 200 eur, překročení povolené maximální rychlosti nad 50 km/h na 350 euro a nepoužití bezpečnostních pásů nebo telefonování za volantem na 50 eur. A to se v posledním případě má sazba ještě před koncem roku zdvojnásobit!

Nově bude postihováno i zneužití průjezdu vozidla s předností v jízdě, tedy situace, kdy se nějaký vykuk za něj pověsí. Nyní ho tento „skvělý“ fígl bude stát 300 eur.

Komentáře ke článku