Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Barum Czech Rally Zlín startuje již příští týden

Barum Czech Rally Zlín startuje již příští týden

Do programu soutěže se vrací rychlostní zkouška Pindula

Na dnešní tiskové konferenci seznámili organizátoři 49. ročníku Barum Czech Rally Zlín přítomné novináře s nejnovějšími informacemi, týkajícími se této tradiční akce.

Podle aktuálního stavu přihlášek by se mělo na silnicích a silničkách na východě Moravy ve dnech 16. až 18. srpna představit 137 posádek z 25 států, včetně takových exotických destinací, jakými jsou Argentina, Brazílie, Kuvajt, Katar nebo Japonsko.

Budou usilovat o body do mistrovství Evropy a tuzemští účastníci také do domácího šampionátu, který zde po zrušení příbramské soutěže končí.

Celkem 34 vozů patří do nejvyšší kategorie R5. Za jejich volanty se posadí kromě jiných úřadující mistr světa v kategorii WRC2 Jan Kopecký (Škoda Fabia R5 Evo) a první tři v průběžném pořadí ME Alexej Lukjanuk (Rusko, Citroën C3 R5), Lukasz Habaj (Polsko, Škoda Fabia R5) a Chris Ingram (Velká Británie, Škoda Fabia R5).

 

Setkání se uskutečnilo v pražském sídle Autoklubu České republiky

 

Do okruhu favoritů je třeba zařadit také Marijana Griebela (Německo, Škoda Fabia R5 Evo), Hirokiho Araje (Japonsko, Citroën C3 R5) či Mika Marczyka (Polsko, Škoda Fabia R5). V kompletním složení se dostaví česká špička, reprezentovaná Filipem Marešem (Škoda Fabia R5), Janem Černým (Škoda Fabia R5), Václavem Pechem (Ford Fiesta R5), Vojtěchem Štajfem (Volkswagen Polo GTI R5) nebo specialistou na „Barumku“ Tomášem Kostkou (Škoda Fabia R5 Evo).

Nad průběhem rallye bude pod taktovkou jejího ředitele Miloslava Regnera bdít více než dva tisíce pořadatelů. Kromě jiného zajistí, aby soutěžící bez komplikací absolvovali všech patnáct rychlostních zkoušek (na osmi úsecích) o celkové délce 219,63 kilometru.

Po roční pauze se do itineráře vrátila legendární vložka Pindula, provázená dalšími kultovními měřenými úseky Slušovice (Březová) nebo Maják. Atraktivním vstupem do klání pak bude páteční večerní „supererzeta“ v ulicích Zlína. Servisní zóna je opět umístěna v areálu společnosti Continental Barum v Otrokovicích.

Komentáře ke článku