Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lahůdky pro milovníky nestárnoucí krásy

Lahůdky pro milovníky nestárnoucí krásy

Blíží se Bugatti GP Zlín a závod Zbraslav - Jíloviště

Ctitele historických automobilových skvostů určitě potěší dva podniky, které se uskuteční v nejbližších týdnech.

V pátek 16. srpna se koná Bugatti GP Zlín, která je součástí populární Barum Rally. Na městském okruhu v metropoli východní Moravy se představí na čtyři desítky automobilů, které „přišly na svět“ před rokem 1939.

Podle ředitele soutěže Ladislava Samohýla se největší pozornost diváků patrně soustředí na jedenáct bugatek. Tu nejstarší, typ 13 z roku 1913, bude řídit známý lékař a automobilový nadšenec profesor Jan Pirk. Ladislav Samohýl pak usedne za volat vozu Benz GP, který pochází dokonce z roku 1908.

Skvěle budou zastoupení také britští výrobci – Lagonda, Jaguar, Bentley nebo MG. Robert Kubelka přiveze vzácnou Zbrojovku Z4 Roadster.

Již od 14 hodin si budou moci zájemci prohlédnout všechny vozy před zlínským zámkem. První jízda na tři kola startuje v 17.45 hodin, druhá v 18.20.

Na snímku z tiskové konference zleva prezident AČR Jan Šťovíček, Markéta Profeldová, Ladislav Samohýl a ředitel Barum Czech Rally Zlín Miloslav Regner

V sobotu 7. září se rozeznějí motory na jižním okraji Prahy, na silnici mezi Zbraslaví a Jílovištěm. Poprvé se zde závodilo do vrchu již v roce 1908 a pokračovalo se, s válečným přerušením, dalších 23 let. Po dlouhé pauze vzkřísil slavné klání v roce 1967 Veteran Car Club Praha a pečuje o něj dodnes.

Tentokrát budou mít návštěvníci navíc možnost prohlédnout si jinak nepřístupné prostory zbraslavského zámku a v jeho zahradě shlédnout bohatý doprovodný program. Jeho součástí se stane i výstava starých vysokých jízdních kol včetně výuky jízdy na nich! Prezentována bude také současná závodní technika.

Bereme to jako závazek vůči slavné tradici a každoročně se snažíme přijít s něčím novým,“ uvedla šéfka organizátorů Markéta Profeldová, která je zároveň přihlášena i jako jezdkyně. Do Bugatti 35 NE dokonce usedne v dokonalé replice kombinézy Elišky Junkové, která zde zvítězila v roce 1926.

Dopoledne se uskuteční na náměstí ve Zbraslavi velkolepé defilé účastníků, na trať se první auto vydá ve 13 hodin.

Komentáře ke článku