Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Koloběžka zároveň procvičí tělo

Koloběžka zároveň procvičí tělo

Audi ji začne vyrábět už napřesrok

Také Audi přichází s projektem elektrické koloběžky do městského provozu. E-tron Scooter je vlastně jejím křížencem se skateboardem.

Jezdec ji totiž ovládá pohybem těla podobně jako na surfu. Jednu ruku má volnou a může jejím prostřednictvím dávat znamení.

Speciální podvozek se čtyřmi koly umožňuje neobvykle malý průměr otáčení. Řídítka zajišťují stabilitu, přičemž zároveň nesou akumulátor a elektroniku včetně displeje. Ke zrychlení nebo zpomalení slouží otočná rukojeť. K dispozici je rovněž nožní hydraulická brzda.

Elektrickou koloběžku lze velmi snadno složit

Rozhraní Bluetooth dovoluje individuální nastavení jízdní dynamiky a zvyšuje úroveň ochrany proti odcizení. Designéři v současnosti pracují na deskách ze dřeva či uhlíkových kompozitů i na různých provedeních v šedé nebo černé barvě.

Uživatel vozítko o hmotnosti dvanáct kilogramů snadno složí a přepraví automobilem, autobusem nebo vlakem. Při chůzi ho může táhnout za sebou jako nákupní tašku s kolečky.

Prodej e-tron Scooteru bude zahájen v závěru příštího roku. Předběžná cena činí asi 2000 eur.

Komentáře ke článku