Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Český Hummer uspěl na Hungarian Baja

Český Hummer uspěl na Hungarian Baja

Ouředníček a Křípal vyhráli kategorii TH

Tomáš Ouředníček a David Křípal vyhráli Hungarian Baja v kategorii TH. Soutěž, která se poprvé konala ve městě Várpalota, měřila 599 kilometrů, z čehož 446 kilometrů připadlo na rychlostní zkoušky. Byla zařazena do FIA Světového poháru Baja a rovněž do maďarského mistrovství.

Česká posádka do něj nastoupila s Hummerem, protože se nepodařilo včas odstranit technický problém na jejím kmenovém Fordu Ranger.

Průběh klání vylíčil Tomáš Ouředníček: „V pátek jsme bohužel nemohli závodit, protože superspeciálka byla zrušena kvůli nehodě Dirka von Zitzewitze. Proto jsme museli v sobotu startovat jako poslední vůz, nicméně jsme auto, které jelo před námi, předjeli hned na pátém kilometru. Naše tempo bylo dobré, dokázali jsme si vytvořit slušný náskok. Odpoledne jsem byl v jedné zatáčce moc rychlý a zadní pneumatika vyskočila z ráfku, takže jsme měnili kolo. Naštěstí jsme už vedli o tolik, že jsme se tím nemuseli nijak stresovat.

Tomáš Ouředníček (vpravo) a David Křípal s trofejemi pro vítěze kategorie TH

V nedělní etapě jsme opět vyjížděli jako poslední za všemi vozy SSV, ale mezera mezi dvěma kategoriemi byla dostatečně velká, takže zpočátku jsem měl dobrý výhled. Po dvaceti kilometrech jsme začali dohánět zbylé automobily SSV. Většina závodníků naštěstí byla velmi férová a nebránila nám v předjíždění. Jeden nás ale držel za sebou 30 kilometrů.

Hummer fungoval perfektně, David také a tak jsme suverénně vyhráli naši třídu TH. Bohužel v ní bylo málo účastníků a navíc naši rivalové měli potíže s auty. Snažili jsme se jet naplno bez zbytečného riskování.

Komentáře ke článku