Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mareš je juniorským mistrem Evropy v rallye

Mareš je juniorským mistrem Evropy v rallye

Rozhodl o tom těsný souboj na Barumce

Skvělého úspěchu dosáhla posádka Filip Mareš – Jan Hloušek. Díky druhému místu na Barum Czech Rally Zlín vybojovala prvenství v hodnocení mistrovství Evropy v kategorii ERC1 Junior.

Během celé soutěže sváděla se svojí Škodou Fabia R5 ostrý souboj s největšími konkurenty, Brity Chrisem Ingramem a Rossem Whittockem. Nakonec rozhodla až závěrečná rychlostní zkouška, přičemž konečný rozdíl mezi oběma vozy činil pouhé 0,3 sekundy.

Mareš do Barumky vstoupil sedmým časem, ale po třetí vložce už figuroval na páté pozici. První etapu dokončil jako třetí, když mu krátce patřila dokonce druhá příčka. „Sobota nám nevyšla úplně podle představ. Seděl nám Semetín, ale na zbylých erzetách to nebylo vždy ono. Na prvním průjezdu Březové jsme vyloženě zaspali,“ konstatoval spolujezdec Hloušek. 

Filip Mareš už jako novopečený juniorský mistr Evropy

Ještě před nedělním posledním měřeným úsekem, 25 kilometrů dlouhou Kašavou, měl Ingram k dobru šest desetin. Minimální náskok však neudržel. „Byl to pro nás oba zatím asi životní závod. V sázce bylo opravdu hodně a v souboji o titul jsme si nedarovali ani metr. Za celou Barumku nebyl rozestup mezi mnou a Ingramem větší než 7,6 sekundy. Vyhráli jsme a jsme za to skutečně šťastní,“ uvedl v cíli slavící Mareš, jenž se zároveň stal vicemistrem České republiky.

Filip s Honzou si výsledek letošní Barumky mohou zapsat hodně výrazným písmem. Letos jsme zpočátku mířili hlavně na domácí šampionát. Vzhledem k tomu, že Filip nejel úvodní dva podniky, myšlenky na dobré umístění v Evropě přišly až později. Moc mě těší, že náročnou a složitou Barumku kluci ustáli,“ prohlásil Marešův mentor Roman Kresta.

Komentáře ke článku