Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ionity přichází do České republiky

Ionity přichází do České republiky

První rychlodobíjecí stanice bude v Berouně

Již ve druhé polovině září tohoto roku bude na pumpě OMV Beroun-jih na dálnici D5 ve směru do Prahy otevřena první rychlodobíjecí stanice Ionity v ČR. Ionity je společný projekt společností BMW, Daimler, Ford a Volkswagen Group.

Každá ze čtyř instalovaných jednotek je schopna dobíjet prostřednictvím standardního konektoru CCS2 elektromobily s využitím výkonu až 350 kW. Běžná dobíjecí zařízení se naopak dostanou pouze na 22 kW a současná česká nejrozšířenější síť maximálně na 50 kW.

Stanice Ionity si díky chytré komunikaci s elektromobilem sama zjistí maximální možný nabíjecí výkon vozu a optimalizuje proces tak, aby byl co možná nejrychlejší. Reálně lze již nyní dosáhnout u mnoha vozidel dobití na 80 % kapacity během přibližně 30 minut.

První rychlonabíjecí stanice Ionity bude zprovozněna na dálnici v Berouně

U stojanů budou mít zákazníci k dispozici uživatelskou příručku v češtině a angličtině. V případě potřeby mohou také požádat o radu vyškolený personál OMV nebo telefonicky kontaktovat klientskou podporu, která je dostupná v angličtině, němčině a francouzštině.

Využití rychlonabíjecí stanice bude bez ohledu na dobu nabíjení či kapacitu akumulátoru automobilu zpoplatněno jednorázovou částkou 205 Kč.

Komentáře ke článku