Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lexus GX se proměnil v elegantní off-road

Lexus GX se proměnil v elegantní off-road

GXOR Concept má naviják i šnorchl

Lexus GX je terénní automobil spřízněný s Toyotou Land Cruiser. Jeho majitelé sami často zvyšovali offroadovou zdatnost vozu. Nyní jim Lexus vyšel vstříc koncepčním projektem GXOR.

Ke spolupráci na modelu GXOR Concept pozvala automobilka přední dodavatele tuningových součástí. Automobil tak dostal novou fólii k polepu karoserie, aby bláto, kameny nebo větve neponičily lak. Pro typicky terénní účely Lexus zvolil speciální balíček zavěšení kol firmy Icon Stage 6. Aby nic nezavadilo o motor zespodu, je součástí výbavy speciální kovový kryt. Na osmnáctipalcových discích Lexus F-Sport najdeme pneumatiky General Tire Grabber X3 275/70/18.

Nárazník CBI Custom Stealth ukrývá naviják, který se hodí nejen při vytahování z bláta, ale i k odstraňování nejrůznějších překážek, třeba ležícího stromu. Nárazník si přitom zachoval charakteristický vzhled masky Lexusu GX, dokonce má i podobnou ozdobnou strukturu.

K dalším vychytávkám patří Safari Snorkel umožňující větší ponoření, solární panel produkující energii pro vařič a lednici, LED lišta, díky níž lze cestovat po západu slunce, rádio se značným dosahem nebo systém integrovaných modulárních skříněk v kufru.

Současně spatřil světlo světa také přívěs Patriot Camper X1H, rovněž uzpůsobený pro jízdu v terénu. V jeho největší verzi lze s využitím elektricky skládané střechy vytvořit tři samostatné místnosti.

Komentáře ke článku