Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Cupra získala do svých služeb mistra světa Ekströma

Cupra získala do svých služeb mistra světa Ekströma

Bude ambasadorem závodních elektromobilů značky

Značka Cupra získala do svých služeb Mattiase Ekströma jako nového e-ambasadora, s jehož pomocí bude pokračovat v utváření budoucnosti motoristického sportu.

Švédský závodní jezdec povede v týmu strategii závodních elektromobilů Cupra. Ekström bude navíc řídit závodní vůz Cupra e-Racer jako oficiální jezdec.

Aliance značky výjimečných automobilů a švédského jezdce ztělesňuje ducha inovací v motoristickém sportu. Zatímco Cupra razí novou cestu ve světě okruhových závodů s historicky prvním elektricky poháněným závodním cestovním vozem Cupra e-Racer, Ekström dosáhl mnoha úspěchů v různých disciplínách motoristického sportu, například v mistrovství světa FIA v rallyekrosu, jehož se účastní s vlastním týmem.

Blízký vztah obou stran k závodním okruhům umožní nyní přinášet další inovace do světa závodních vozů. Ekström bude představen jako ambasador značky Cupra v její expozici na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Mattias Ekström (Švédsko, nar. 1978) je mistrem světa FIA v rallyekrosu, dvojnásobným mistrem DTM a trojnásobným vítězem Race of Champions. Již více než 25 let se účastní různých okruhových závodů cestovních vozů, automobilových soutěží, rallyekrosu a závodů motokár. Je právem považován za jednoho z nejvíce všestranných jezdců na světě. 

Mattias Ekström už jako jezdec Cupry

Značka Cupra si je dobře vědoma toho, že budoucnost okruhových závodů bude spojena s používáním alternativních pohonů. Inženýři značky proto budou spolupracovat s Mattiasem Ekströmem při testování závodního elektromobilu Cupra e-Racer i na vývoji budoucích závodních vozů s elektrickým pohonem.

Spojení se značkou Cupra je pro mě přirozeným krokem. Po dosavadním průběhu mé kariéry ve světě motoristického sportu, během níž jsem se setkal se všemi druhy spalovacích motorů, jsem se rozhodl pro přechod k závodům elektromobilů se značkou Cupra, která je průkopníkem tohoto segmentu od jeho založení,“ řekl nový e-ambasador.

Závodní vůz Cupra e-Racer je první ukázkou potenciálu značky v závodech elektromobilů i jejího technického know-how. „Elektrický pohon bude jádrem závodní strategie značky Cupra. Využijeme Mattiasovy závodní zkušenosti a inovační dovednosti, abychom vytvořili novou budoucnost globálního motoristického sportu a fanouškům nabídli nové zážitky,“ uvedl Antonino Labate, ředitel pro strategii, obchodní rozvoj a provozní činnosti.

Komentáře ke článku